נפילות קשישים, לצערנו הרב, הינן תופעה שכיחה מאד המשפיעה באופן מהותי על הבריאות ואיכות החיים של בני הגיל השלישי.
אחוז גבוה מאד מבני הגיל השלישי (33% מתוך מבני 65 עד 80 ו-50% מתוך בני ה-80 ומעלה) חווה נפילה לפחות פעם בשנה!
לאור נתונים אלו, מניעת נפילות אצל קשישים הפכה לתחום פעילות משמעותי מאד של משרד הבריאות, בתי חולים וגופים שונים העובדים עם אוכלוסייה זו.
בנוסף לנפילות בקרב בני הגיל השלישי, ישנה חשיבות רבה לנושא גם בעולם העבודה (אתרי בניה ומפעלים), השטח הציבורי ובתי עסק שונים (כמו בריכות שחיה, פעילות אתגרית וכו').
לפני שנדבר על הפתרון שאנו מציעים בתחום, חשוב למפות את הגורמים השונים לאותן נפילות, את הסכנות שלהן ואת הדרכים למנוע אותן.
ראשית, ישנם גורמים התלויים באדם עצמו: ירידה ביכולת הגופנית ושמירה על שיווי המשקל, ירידה ביכולות הראיה והשמיעה, ירידה ביכולת הקוגניטיבית, שינויי דופק ולחץ דם, ירידה לא רצונית במשקל ותופעות לוואי מטיפולים תרופתיים הן רק מספר דוגמאות לגורמים השונים איתם בני הגיל השלישי מתמודדים.
שנית, ישנם גורמים התלויים בסביבה: חפצים שמונחים במקומות מסוכנים, משטחים חלקים או רטובים, תאורה בעייתית, מדרגות שלא שמים לב אליהן וכו'.
חלק ניכר מהנפילות בגיל השלישי גורמות לשברים ונזקים עם תקופת החלמה ארוכה, ובנוסף גם מייצרות אפקט פסיכולוגי של פחד מהנפילה הבאה, שגם הוא בעצמו מעלה את הסיכון לנפילה נוספת.
לעיתים, במידה ולא ניתן מענה מיידי לאירוע, הנזק אף יכול להיות חמור יותר. במדיה ומדובר בפגיעת ראש או איבוד הכרה, כל רגע שעובר עד שהאדם מקבל טיפול רפואי הוא קריטי.
ראשית, יש לעבוד על כל הגורמים התלויים באדם עצמו.
מומלץ לבצע פעילות גופנית באופן קבוע, לבצע בדיקות ראיה ושמיעה, לשים לב למעברים מישיבה לעמידה (לבצע זאת בהדרגה), ללבוש ציוד מתאים (לדוגמה, נעליים המונעות החלקה).
בנוסף, נדאג שסביבת השהות (הבית, בית אבות או בית החולים) תהיה סביבה בטוחה.
נבצע סריקה של חפצים שעלולים להוות סכנה, נוודא כי לא קיימים אזורים חלקים או רטובים (ובמידה וישנם נדאג לתחום אותם בהתאם), נוודא כי התאורה מספקת בכל שלבי היום, נצמצם מדרגות נסתרות (ובמידה ויש, נסמנן בהתאם).
במידה ואכן התרחשה נפילה, חשוב להיות ערוכים לכך ולדעת כיצד להגיב.
מומלץ לצייד את הקשיש בלחצן מצוקה, אך חשוב לזכור כי ישנה סכנה באיבוד הכרה, ולכן הפתרון המומלץ ביותר הוא אמצעי טכנולוגי שיתריע על אותה נפילה.
כאן אנחנו נכנסים לתמונה.
כמו שציינו, תופעת הנפילות הינה נפוצה מאד בקרב בני הגיל השלישי, אך מניעת נפילות היא נושא משמעותי גם עבור קהלים נוספים, כמו אתרי בניה ומפעלים, בריכות שחיה וערים חכמות.
הפתרון אותו אנו מציעים לגופים השונים מתבסס על מצלמות אבטחה המחוברות למערכת אנליטיקה, שבעצם יודעת לנתח מה מתרחש על גבי המסך ולהתריע על אירועים שנגדיר מראש (לקריאה נרחבת על יכולות הזיהוי של מערכת האנליטיקה לחצו כאן).
בהקשר של זיהוי נפילות, מערכת האנליטיקה יודעת לזהות שהתרחשה נפילה, ולהתריע לגופים הרלוונטיים בזמן אמת.
במקרים מסוימים ישנה חשיבות מכרעת לכמה זמן לוקח עד שהאדם שנפל יקבל טיפול רפואי.
גם כאשר מדובר בבני הגיל השלישי וגם בקהלים צעירים יותר, לעיתים האדם שנופל יהיה לבדו באזור הנפילה, או לחליפין כן יהיו לידו אנשים אך הם לא ידעו בהכרח להגיב לסיטואציה.
להלן מספר מקרים לדוגמה:
בכל אחד מהמקרים הללו, מצלמת אבטחה עם אליטיקה יכולה להציל חיים!
המערכת תזהה את הנפילה בזמן אחת ותתריע לגופים הרלוונטיים על מנת לתת מענה מיידי לאירוע.
בעיקר בעולם העבודה מקובל לבצע תחקיר לאחר כל נפילה שמתרחשת, ומצלמות אנליטיקה איכותיות תורמות מאד לתהליך תודות לאיכות צילום גבוהה במיוחד ויכולות ניתוח מתקדמות.
בנוסף ניתן לייצר דוחות לפי אזורים על מנת לזהות מקומות בעיתיים באזור הפעילות.
באמצעות תחקירו למידה ניתן לשפר את רמת הבטיחות בסביבת הפעילות: הצבת שלטי אזהרה, סילוק מפגעים ובקרה קפדנית יותר בעתיד.
מעבר לנושא זיהוי הנפילות, האנליטיקה מספקת מגוון רחב של פתרונות אבטחה, בטיחות ואופרציה, וכל לקוח איתו אנו עובדים משתמש ביכולות אלו בדרך שמתאימה לו.
הפתרון הספציפי של זיהוי נפילות נפוץ בעיקר בגופים הבאים:
מחפשים פתרון למניעת נפילות ולזיהוי נפילות בזמן אמת?
רוצים להבין מה הדרכים השונות בהן תוכלו להשתמש באנליטיקה כדי לשפר את הבטיחות בארגון שלכם?
פנו אלינו עוד היום וקבלו הכוונה בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם, ללא כל התחייבות מצדכם.